(5 porcijos)
T e š l a i:
1,5 stiklinės miltų,
100 g sviesto,
1 trynio,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r u i:
svogūnų laiškų,
krapų,
50 g fetos sūrio,
1-2 šaukštų grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, gnaibykite pirštais kartu su persijotais miltais, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, kol susidarys trupiniai. Įpilkite šlakelį vandens, įdėkite trynį. Išminkykite tešlą, padarykite kamuolį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
Paruoškite įdarą. Dubenyje ištrinkite fetos sūrį su grietine, įdėkite žiedeliais pjaustytų svogūnų laiškų, kapotų krapų, gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočiokite paplotį.
Išpjaukite apskritimus, stiklinės dugnu įspauskite, kad pasidarytų įdubimas su krašteliu (galite įdėti po gabaliuką folijos ir užberti džiovintų pupelių, kad kepant pyragėliai neišsipūstu). Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Į atvėsusius pyragėlius pridėkite paruošto įdaro. Pyragėlius galite kepti iš pirktinės sluoksniuotos tešlos.