(6 porcijos)
4 nedidelių burokėlių,
2 skiltelių česnako,
2 cm imbiero šaknies,
100 ml grietinėlės (20 proc, riebumo),
150 g pieno,
žiupsnelio čiobrelių (šviežių arba džiovintų),
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus-kepti.
GAMINIMAS:
Burokėlius iškepkite orkaitėje (maždaug 1 val.). Imbierus sutarkuokite smulkiai, česnakus sutraiškykite spaudykle. Smulkintuvu sumalkite iškeptus nuluptus burokėlius, imbierus, česnakus. Čiobrelius pakepinkite alyvuogių aliejuje, supilkite grietinėlę, pieną ir užvirinkite.
Sukrėskite imbierų, burokėlių ir česnakų mišinį, sumažinkite iki minimumo kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (jei nesutirštėja, įmaišykite šiek tiek miltų). Įberkite druskos, pipirų, galite darsyk permalti iki vienalytės masės. Patiekite su jautienos, avienos, veršienos patiekalais.