(20 porcijų)
3 kg pomidorų,
300 g krienų šaknų,
450 g česnakų,
5 šaukštų druskos,
4 šaukštų cukraus,
1 šaukšto citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite žiedkočio kietąją dalį.Nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite krienus, nuluptus česnakus. Sutarkuokite stambiau pomidorus. Įberkite druskos, cukraus, supilkite citrinos sultis. Išmaišykite, palaikykite 20 min.
Padažą (užkandį) galima patiekti su įvairiais valgiais: mėsos, žuvų, paukštienos arba paprasčiausiai su duona. Galima konservuoti: sudėkite 20 min. palaikytą padažą į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltoje patalpoje. Turėtų išeiti 6 stiklainiukai po 400 g.