(36 vnt.)
80 g sviesto,
2 šaukštelių plaktos grietinėlės,
1 tarkuoto citrinos žievelės,
420 g miltinio cukraus,
340 g smulkinto šokolado,
150 g smulkintų pistacijų (ar kitų riešutų).
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite sviestą, grietinėlę, citrinos žievelę. Viską išplakite elektriniu plakikliu. Po truputį berkite miltinį cukrų ir plakite šluotele. Iš paruoštos tirštos masės darykite nedidelius kamuoliukus.
Juos sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir dėkite į šaldytuvą. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kamuoliukus po vieną pasmeikite šakute ar mediniu smeigtuku ir merkite į šokoladą, po to pavoliokite riešutų masėje ir palikite nudžiūti.