600 g vištienos filė,
2 l vandens,
200 g salierų šaknų,
200 g baltagūžių kopūstų,
3 bulvės,
sauja ryžių,
svogūnas,
morka,
2 laurų lapeliai,
4 nemalti kvapieji pipirai,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Vištieną išvirkite su svogūnu, laurų lapeliai ir kvapiaisiais pipirais. Išimkite mėsą iš sultinio ir atvėsinkite. Morką ir salierus nuvalykite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite daržoves į verdantį sultinį ir pavirkite 3-5 min. Tada sudėkite supjaustytus kopūstus, šaltu vandeniu perplautus ryžius užvirkite.
Tuo metu nuskuskite ir kubeliais supjaustykite bulves, susmulkinkite vištieną ir viską sudėkite į vedančią sriubą. Virkite maždaug 10 min., tada įberkite druskos, miltų, pipirų, puodą uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite apie 10-15 minučių.