(4 porcijos)
8 kietai virtų kiaušinių,
1 nedidelio pluoštelio petražolių žalumos,
1 pluoštelio svogūnų laiškų su baltosiomis dalimis,
2 šaukštų sviesto,
250 g grietinėlės,
100 g pieno,
3 šaukštų Dižono garstyčių,
1 šaukšto krakmolo,
2 šaukštų konservuotų kaparėlių,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Petražoles nuplaukite, atidėkite keletą šakelių papuošimui, nuo kitų šakelių nuskabykite lapelius. Svogūnų laiškus (ir baltąsias dalis) nuplaukite, dalį padėkite į šoną, likusius smulkiai sukapokite. Puodelyje užkaitinkite sviestą ir maišydami 3-4 min. troškinkite jame svogūnus. Kitame puodelyje užkaitinkite grietinėlę su pienu.
Garstyčias sumaišykite su krakmolu, įmaišykite į pieno ir grietinėlės mišinį ir maišydami užvirinkite. Nuvarvintus kaparėlius, troškintus svogūnus ir smulkintas petražoles įmaišykite į gautą padažą. Kiaušinius nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, sudėkite į serviravimo lėkštę ir užpilkite padažu. Papuoškite svogūnų laiškais, petražolių šakelėmis.