Blynai su baklažanų įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Blynai su baklažanų įdaru


INGREDIENTAI:

(8 porcijos - 550 kcal)
2 baklažanų,
2 pomidorų,
300 ml vandens,
400 g miltų,
100 ml aliejaus,
2 kiaušinių,
žalumynų (petražolių, krapų),
mėgstamų prieskonių,
2 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
30 g sviesto patepti.


GAMINIMAS:

Sviestą ištirpinkite, įpilkite vandens, jei norite, įberkite druskos. Užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir užpilkite ant dubenyje kalneliu supiltų miltų. Gerai išmaišykite. Pirmiausia minkykite šaukštu, paskui rankomis. Padėkite atvėsti. Tešla turi būti pakankamai minkšta ir elastinga.

Kol ji atvės, paruoškite baklažanus. Nulupkite jų odelę ir supjaustykite išilgai maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Pabarstykite druska ir palikite 10 min. Kiekvieną baklažano gabalėlį pamirkykite į kiaušinio plakinį ir apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Iškeptus baklažanus padėkite tarp dviejų servetėlių-palaukite, kol nuvarvės riebalai.

Smulkiai supjaustykite žalumynus, sumaišykite juos su česnaku, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Tai ir bus įdaras, kurį jūs įsuksite į keptų baklažanų juosteles. Šiam įdarui tinka ir kiti jūsų mėgstami ingredientai: galite įdėti riešutų, sūrio, paprikos, įberti aitriųjų pipirų.

Į baklažanus dėkite įdaro ir susukite. Paruoštą tešlą padalykite į tiek gabalėlių, kiek esate pasiruošę baklažanų vyniotinių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite, plonus blynelius iš abiejų pusių aptepkite pašildytu sviestu, į vidurį dėkite vyniotinį, padarykite vokelių formos pyragėlius. Baklažanų pyragėlius sudėkite į skardą, pašaukite į iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668