(6 porcijos - 740 kcal)
2 stiklinių miltų,
300 g nesūdytos bulvių tyrės,
150 g sūrio (brinzos arba panašaus),
1,25 stiklinės vandens,
1 šaukšto grietinės.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį, įpilkite 1,25 stiklinės pasūdyto vandens ir suminkykite tešlą. Sūdytą sūrį sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į atvėsusių bulvių tyrę, įdėkite grietinės ir sumaišykite. Imkite nedidelį gabalėlį tešlos, padarykite iš jos delno didumo blynelį.
Ant jo dėkite bulvių ir sūrio įdaro, suimkite tešlos kraštus (kad įdaras liktų viduje), apverskite ir kočiokite blynelį, kol jis taps tokio dydžio, kaip jūsų keptuvė. Dėkite į sausą keptuvę ir kepkite abi blyno puses, kol paruduos. Jeigu blynas išsipūs, peiliu pradurkite oro pūsles. Patiekite su žalumynais, grietine.