500 ml pieno,
kiaušinis,
200 g cukraus,
1 šaukštas kardamono,
1 arbat. šaukšt. druskos,
220 g sausų mielių,
500 g miltų,
150 g minkšto sviesto,
1 kiaušinio baltymas,
mėgstamo džemo,
marcipano,
100 gr. plaktos grietinėlės,
1 šaukštas cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Pieną pašildykite iki 42 laipsnių karščio, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, šaukštą kardamono, šaukštelį druskos. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir sausas mieles. Lėtai sumaišykite abu mišinius, įdėkite sviesto. Gerai išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje apie 40 minučių, kad iškiltų. Stipriai išminkykite tešlą ir iš saujos dydžio gabaliukų formuokite rutuliukus.
Uždenkite ir palaikykite dar 30 min. Patepkite bandeles plaktu kiaušinio baltymu, kepkite 220 laipsnių temperatūroje 10-15 min. Bandelėms atvėsus, nupjaukite jų viršų ir išskobkite šiek tiek vidaus. Įdėkite džemo ar marcipanų, užtepkite plakta grietinėle, ant viršaus uždėkite nupjautą bandelės viršų. Patiekdami apibarstykite cukraus pudra.