T e š l a i:
1 stiklinė vandens,
80-100 g sviesto,
1 šaukštas cukraus,
truputis druskos,
1 stiklinė miltų,
4 kiaušiniai.
V a r š k ė s kremui:
200 g varškės,
1 stiklinė cukraus,
200 g grietinėlės (35 proc.),
truputis vanilinio cukraus.
P l i k y t a m grietinėlės kremui:
250 ml pieno,
250 ml grietinėlės,
3 tryniai,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai miltų (geriau kukurūzų).
C i t r i n i n i a m kremui:
1 dalis. 2 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 citrinos sultys,
40 g sviesto.
2 dalis. 375 ml pieno,
75 g cukraus,
3 kiaušiniai,
30 g kukurūzų arba bulvių krakmolo.
GAMINIMAS:
Paruoškite plikytą tešlą, sukrėskite ją į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite norimo dydžio pailgos formos pyragėlius. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai išsipūs, tada kaitrą sumažinkite iki 190 laipsnių ir kepkite dar apie 5 min., kol pyragėliai paruduos.
Kepimo metu orkaitės durelių neatidarinėkite. Atvėsusius pyragėlius truputį įpjaukite ir įdarykite norimu kremu. Varškės kremui varškę gerai ištrinkite su cukrumi. Grietinėlę išplakite, įberkite vanilinio cukraus, sudėkite ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakite.
Grietinėlės kremui trynius išplakite su cukrumi. Maišydami po truputį suberkite miltus. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą, užvirinkite. Supilkite karštą pieną su grietinėle į kiaušinių masę. Plakite masę, kol sutirštės. Sudėkite masę į puodą ir maišydami kaitinkite ant viryklės, kol užvirs.
Nulelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti. Citrinų kremui dideliame puode užvirinkite vandenį. Mažesniame puode kiaušinius truputį suplakite su cukrumi, supilkite citrinų sultis ir toliau plakite. Puodą su plakiniu uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir energingai maišydami kaitinkite garų vonioje, kol masė ims tirštėti.
Tuomet puodą su kremu nukelkite nuo ugnies ir sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps. Antrai kremo daliai pagaminti kitame puodelyje kaitinkite pieną su cukrumi, kol užvirs. Tada palikite atvėsti, o tuo metu kitame dubenyje išplakite kiaušinius su krakmolu.
Kiaušinių ir krakmolo plakinį maišydami supilkite į atvėsusį pieną ir cukraus mišinį. Tuomet kaitinkite, kol kremas sutirštės. Gerai sumaišykite abi kremo dalis ir palikite visiškai atvėsti. Įdarytus pyragėlius papuoškite glajumi. Pyragėliams su varškės ar grietinėlės kremu labiau tiks šokoladinis glajus, o pyragėliams su citrinų kremu-citrininis.
Šokoladiniam glajui 100 g pieniško ar juodojo šokolado ištirpinkite su 2 šaukštais grietinėlės ir 1 šaukštu sviesto. Citrininiam - išsukite cukraus pudrą ir citrinos sultis, kad išeitų trinta masė.