1 stiklinė vandens,
1/3 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė miltų,
4 kiaušiniai,
100 g fermentinio sūrio,
100 g virtos arba parūkytos dešros,
1 česnako skiltelė,
truputis krapų.
GAMINIMAS:
Puode užvirinkite vandenį su aliejumi. Greitai suberkite miltus ir smarkiai maišykite, kol susidarys vientisas tešlos gniužulas. Tešlą truputį atvėsinkite ir tada į ją po vieną muškite kiaušinius kaskart gerai išmaišydami iki vientisos masės. Pabaigoje suberkite labai smulkiais kubeliais supjaustytą dešrą, sūrį, susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.
Aliejuje pamirkytu šaukšteliu ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos iš paruoštos tešlos formuokite plikytinius. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 min. Kepimo metu neatidarinėkite orkaitės durelių, kad pyragėliai nesubliūkštų.