(4 porcijos - 780 kcal)
400 g kiaulienos be kaulo,
1 kietesnės bandelės,
100 g lukštentų saulėgrąžų sėklų,
2 svogūnų,
2 kiaušinių,
aliejaus,
miltų apvolioti,
druskos,
pipirų.
G r y b ų padažui:
15 g džiovintų grybų,
1 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės grietinės,
1 šaukštelio miltų.
GAMINIMAS:
Mėsą sumalkite kartu su mirkyta ir nuspausta bandele, svogūnais. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite. Padarykite nedidelius blynelius, apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir saulėgrąžų sėklose. Keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje apkepkite juos iš abiejų pusių.
Baikite kepti ant mažos ugnies. Paruoškite padažą: grybus užpilkite vandeniu, išmirkykite. Virkite apie 30 min. nedideliame vandens kiekyje. Grietinę sumaišykite su miltais, sudėkite į grybų padažą, pagardinkite druska ir pipirais.