Norvegiški blyneliai su obuoliais ir kalvadosu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Norvegiški blyneliai su obuoliais ir kalvadosu


INGREDIENTAI:

(4 porcijos - 499 kcal)
1 citrinos,
150 ml pieno,
100 g avižinių dribsnių,
10 g mielių (arba 4 g džiovintų mielių),
3 šaukštų cukraus glaistui,
50 g sviesto,
70 g miltų,
50 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
20 g miltelinio cukraus,
6 obuolių,
2 kiaušinių,
4 šaukštų kalvadoso.


GAMINIMAS:

Nulupkite obuolius. 2 supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje svieste. Kitus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis. Avižinius dribsnius sumalkite kavamale ir suberkite į dubenį, tada berkite miltelinį cukrų, sudėkite kiaušinių trynius, miltus, mieles, supilkite pieną.

Gerai išmaišykite tešlą, sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius. Suplakite kiaušinių baltymus, juos taip pat įmaišykite į tešlą. Atskirai suplakite grietinėlę su cukrumi. Kepkite blynelius su sviestu (geriausia tinka lydytas) ant nedidelės ugnies.

Likusiame svieste apkepkite obuolių skilteles, supilkite kalvadosą ir pakepkite ant nedidelės ugnies apie 10 min. Obuolių tyrę šaukštu ant karštų blynelių, papuoškite plakta grietinėle ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668