(4 porcijos - 760 kcal)
Slyvui k o m p o t u i:
500 g slyvų,
125 g cukraus,
3 gvazdikėlių,
1 citrinos,
100 ml vandens,
1 lazdelės cinamono.
T e š l a i:
160 g grikių miltų,
2 šaukštų miltelinio cukraus,
500 ml pieno,
2 šaukštų razinų,
50 g cukraus,
100 g sviesto,
4 kiaušinių.
GAMINIMAS:
Kompotas: slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, gvazdikėlius, cinamoną. Užvirinkite, sumeskite slyvas, vėl užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 3-4 min. Puodą nuimkite nuo ugnies, išimkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius.
Blyneliai: razinas pamerkite į šiltą vandenį 15 min. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite pieną, persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Į gerai išplaktus baltymus įberkite žiupsnelį druskos, po šaukštą dėkite į tešlą ir lėtai išmaišykite. Sudėkite razinas, prieš tai nuvarvinę vandenį.
Keptuvę (be rankenėlės) arba negilią kepimo formą pakaitinkite, ištepkite sviestu ir supilkite į ją visą tešlą. Pašaukite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 10-12 min., kol paviršius pagels. Išimkite iš orkaitės ir supjaustykite blyną dideliais gabalais. Ištirpinkite likusį sviestą, supilkite į keptuvę su supjaustytu blynu.
Kepkite ant kaitrios ugnies apie 2 min. vartydami. Apkepkite blynelius iš visų pusių. Sudėkite į lėkštes, apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite su slyvų kompotu.