(6 poorcijos - 450 kcal)
200 ml pieno,
2 kiaušinių,
100 g miltų,
2 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio druskos,
cukraus pagal skonį.
GAMINIMAS:
Visus produktus suplakite butelyje užsuktu dangteliu. Padarykite dangtelyje skylutę ir plona srovele pilkite tešlą į įkaitintą keptuvę, piešdami norimus raštus: tinklelius, gėlytes ar pan. Apkeptą blynelį atsargiai apverskite. Išimkite iš keptuvės, padėkite ant popierinio rankšluostėlio, leiskite susigerti riebalams.
Dar karštus susukite, apibarstykite milteliniu cukrumi. Jeigu norite pagaminti ažūrinius blynelius su įdaru, ant karšto blynelio uždėkite salotos lapą, mėsos įdaro ir susukite. Jeigu norite saldžių it traškių desertinių blynelių, iškeptus ažūrinius blynelius panardinkite kelioms sekundėms į cukraus sirupą.