(4 porcijos - 580 kcal)
T e š l a i:
2 kiaušinių trynių,
300 ml pieno,
1-1,5 stiklinės miltų,
druskos.
S u f l ė:
2 kiaušinių,
300 g menkių filė,
40 g sviesto,
2,5 šaukštų miltų,
1 svogūno,
1 lauro lapelio,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
50 g miltų,
50 g parmezano sūrio,
175 g pieno,
100 g šveicariško sūrio,
3 kiaušinių baltymų,
300 ml grietinėlės (33 proc. riebumo).
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos. Supilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, gerai išmaišykite tešlą ir įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepkite didelius blynus. Iškeptus dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Paruoškite suflė: nuplautą žuvų filė įdėkite į puodą su pienu, svogūnu bei lauro lapu. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangteliu ir leiskite pastovėti apie 10 min. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę miltų, nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite.
Vėl uždėkite ant ugnies, supilkite likusius miltus, išmaišykite. Maišydami supilkite likusį pieną. Prikaistuvio turinį iškrėskite į dubenį, sudėkite 2 kiaušinių trynius, 2/3 tarkuoto sūrio, išmaišykite. Sudėkite žuvį, pagardinkite pipirais, druska ir išmaišykite. Gerai išplakite 3 kiaušinių baltymus ir sukrėskite juos į tą patį dubenėlį.
Nedideles kepimo formeles ištepkite sviestu, į jas dėkite blynus (taip, kad kita blyno puse galėtumėte užkloti supiltą suflė). Ant vienos blyno pusės dėkite suflė ir užklokite ją kita blyno puse, užpilkite grietinėle, pabarstykite likusiu parmezanu ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15 minučių.