(4 asmenims)
Indelis šviežių braškių,
200 g maskarponės sūrio,
mažas indelis konservuotų abrikosų puselių,
1,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
šaukštas klevų sirupo,
šaukštelis nutarkuotų apelsino žievelių,
šaukštas migdolų.
GAMINIMAS:
Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu ir smulkia trintuve nutarkuokite žievelę. Migdolus nuplikykite, nulupkite žieveles, riešutus paskrudinkite keptuvėje ir smulkiai sukapokite. Abrikosus labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, susmulkinkite.
Abrikosų gabalėlius ir maskarponę sukrėskite į plakimo indą, suberkite vanilę, nutarkuotas apelsino žieveles, supilkite klevų sirupą ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Į masę šaukštu įmaišykite riešutus ir 2 val. padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Braškes gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kiekvienos viršų dailiai įpjaukite. Į braškių taureles konditeriniu švirkštu įspauskite šiek tiek kremo. Tiekite kaip desertą dailiose lėkštėse.