450 g kalmarų,
ryšelis svogūnų laiškų,
laimas.
Marinatui:
2 šaukštai smulkiai supjaustytų čilių,
2 šaukštai smulkiai supjaustytų mėtų,
šaukštas cukraus,
3 šaukštai acto,
šaukštas alyvų aliejaus.
GAMINIMAS:
Kalmarus nuvalome ir supjaustome 15 - 20 cm dydžio gabalėliais. Sumaišome čilius, mėtas, cukrų, actą ir aliejų. Į mišinį sudedame kalmarus ir marinuojame 2 valandas.
Susmeigiame kalmarų gabalėlius ant 4 iešmų. Vartydami kepame grilyje 4 minutes. Svogūnų laiškus trumpai pakepiname grilyje. Pakaitiname padažą, kuriame marinavome kalmarus.
Kalmarus tiekiame su laimo griežinėliais, svogūnų laiškais ir padažu.