Virtų bulvių rageliai receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Virtų bulvių rageliai


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

(4 porcijos - 890 kcal)
5 didelių miltingų bulvių,
1-2 stiklinių miltų,
1 kiaušinio trynio,
žiupsnelio druskos.

Į d a r u i:
250 ml marinuotų, šaldytų ar sūdytų grybų,
1 didelio svogūno,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
šlakelio aliejaus arba gabalėlio sviesto,
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
stiklinės džiūvėsėlių,
aliejaus virti.

GAMINIMAS:

Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite. Rageliams jas geriausia išsivirti iš vakaro. Virtų bulvių masę sudėkite į dubenį, suplokite, padalykite į keturias lygias dalis, tuomet vieną jų išimkite ir į jos vietą pripilkite miltų. Įdėkite išimtąją bulvių dalį. Įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos bei suminkykite tešlą.

Jei bulvės ne itin miltingos ir tešla limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų. Paruoškite įdarą. Jei grybai buvo skystyje, prieš naudodami juos nuplaukite ir nuvarvinkite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje ar svieste kelias minutes pakepinkite susmulkintą svogūną, sudėkite smulkintus grybus ir pakepinkite apie 6-10 min.

Pagardinkite druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais. Įdarą atvėsinkite ir sumalkite arba susmulkinkite smulkintuvu (tik nesutrinkite iki tyrės). Imkite į delną bulvių masės, iš jos suplokite tokį paplotėlį, lyg gamintumėte cepelinus. Ant jo dėkite grybų įdaro, užlipdykite kraštelius ir formuokite pailgą ragelį.

Apvoliokite džiūvėsėliuose. Ragelius virkite įkaitintame aliejuje, pavartydami, kad apskrustų abi pusės. Išvirtus juos nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Patiekite su grietine arba su sviesto ir grietinės padažu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668