(6 porcijos - 630 kcal)
2 stiklinių miltų,
0,5 l alaus,
2 kiaušinių,
1 šaukšto grietinės,
500 g riebios 9 proc. varškės,
50 ml pieno,
1 šaukšto cukraus,
džiūvėsėlių pavolioti,
druskos pagal skonį,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius išsukite su grietine, įdėkite cukraus, druskos, įpilkite stiklinę alaus ir plakite, kol masė taps vientisa. Maišydami pilkite miltus, išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Supilkite likusį alų, sudėkite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišykite. Blynus kepkite įkaitintoje ir sviestu arba lašinių gabalėliu pateptoje keptuvėje. Tešlą pilkite labai plonai, apkepkite tik vieną blynelių pusę.
Apversdami keptuvę blyną išverskite ant lentos apkeotąja puse į viršų. Uždėkite įdaro ir susukite ritinėlį. Ją pamirkykite į su pienu išplaktus kiaušinius, pavoliokite džiūvėsėliuose, dėkite į karštą keptuvę ir kepkite su sviestu, kol gražiai apskrus.