(10 porcijų - 650 kcal)
10-12 plonų sorų miltų blynelių,
200 g grietinės,
2 kiaušinių,
30 g sūrio,
druskos,
pipirų.
Į d a r u i:
500 g pievagrybių (arba 150 g džiovintų grybų),
50 g sviesto,
1 svogūno,
30 ml baltojo vyno,
žalumynų,
petražolių,
krapų.
GAMINIMAS:
Iš sorų miltų ir vandens užmaišykite tešlą, iškepkite plonus blynelius. (Tinka ir kitokie jūsų mėgstami blyneliai). Įdaras: svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste. Suberkite smulkiai supjaustytus grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis, o grybai šiek tiek apskrus. Įpilkite vyno (tinka ir grybų sultinys), uždenkite dangteliu ir troškinkite ant nedidelės ugnies.
Kai skysčio sumažės, pasūdykite, pagardinkite pipirais, smulkiai supjaustytais krapais ir petražolėmis. Po šaukštą atvėsusio įdaro dėkite ant blynelių. Sulankstykite kiekvieną, lyg darytumėte volelį. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite blynelius, užpilkite grietine, sumaišyta su plaktais kiaušiniais, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min.