(8 porcijos - 630 kcal)
20 lietinių arba 500 g miltų mišinio, skirto blynams,
2 pakelių (po 180 g) varškės,
400 g šaldytų špinatų,
350 g pievagrybių,
200 g rūkytos lašišos,
150 g fermentinio sūrio,
200 g 30 proc. riebumo grietinės,
aliejaus blynams kepti,
2 šaukštų sviesto pievagrybiams kepti,
2 kiaušinių,
krapų,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Užmaišykite ir iškepkite lietinius blynus (galite vadovautis nurodymais ant mišinio pakuotės). Varškę pertrinkite su 3 šaukštais grietinės, sumaišykite su smulkintais krapais. Pievagrybius apkepkite svieste su atitirpintais špinatais, pagardinkite druska, maltais pipirais, nupilkite skystį.
Susmulkinkite lašišą. Kepimo formą padenkite folija, išklokite blynais jos dugną ir kraštus taip, kad blynai šiek tiek išlįstų. Sluoksniuokite blynus: varškė, lašišos gabaliukai, blynas, kepti grybai su špinatais, vėl blynas. Tuomet užlenkite apatinių blynų kraštus, o ant viršaus uždėkite dar vieną blyną.
Išplaktus kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu ir užpilkite ant viršutinio blyno. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.