Morkų ir razinų desertas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų ir razinų desertas


INGREDIENTAI:

(4 porcijos)
300 g šviežių morkų,
200 g didžiųjų razinų,
rudojo cukraus,
po žiupsnį maltų muskatų,
gvazdikėlių ir
cinamono,
300 ml saldaus raudonojo vyno,
200 ml šviežių apelsinų sulčių,
2 šaukštai sviesto.


GAMINIMAS:

Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebus nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite, kol jis ištirps. Suberkite maltus muskatus, gvazdikėlius, cinamoną, išmaišykite.

Sudėkite morkų griežinėlius ir kaitinkite, kol dalis vyno nugaruos, o daržovės suminkštės. Suberkite razinas ir dar kiek pakaitinkite. Skystį nupilkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir maišant kaitinkite, kol masė karamelizuosis. Sudėkite morkas, razinas, viską išmaišykite.

Gautą masę sukrėskite į porcijos dydžio indelius, palikite atvėsti. Puoškite cinamonų lazdelėmis, anyžiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668