(4 porcijos)
300 g šviežių morkų,
200 g didžiųjų razinų,
rudojo cukraus,
po žiupsnį maltų muskatų,
gvazdikėlių ir
cinamono,
300 ml saldaus raudonojo vyno,
200 ml šviežių apelsinų sulčių,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebus nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite, kol jis ištirps. Suberkite maltus muskatus, gvazdikėlius, cinamoną, išmaišykite.
Sudėkite morkų griežinėlius ir kaitinkite, kol dalis vyno nugaruos, o daržovės suminkštės. Suberkite razinas ir dar kiek pakaitinkite. Skystį nupilkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir maišant kaitinkite, kol masė karamelizuosis. Sudėkite morkas, razinas, viską išmaišykite.
Gautą masę sukrėskite į porcijos dydžio indelius, palikite atvėsti. Puoškite cinamonų lazdelėmis, anyžiais.