(4 porcijos)
800 g vištos filė,
1,5-2 stiklinės paukštienos sultinio,
150 ml sojų padažo,
5 šaukštai rudojo cukraus,
šviežių svogūnų laiškų,
šviežių apelsinų sulčių.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4-5 cm pločio gabalais. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Kiek pravėsusiu mišiniu apliekite vištos gabalėlius, palikite valandą.
Išgriebus iš marinato, į kiekvieną paukščio gabalėlį išilgai įsmeikite po ilgą šaltame vandenyje išmirkytą konditerinį iešmelį. Išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį. Tiekite su biriai virtais ryžiais, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.