(4 porcijos/520 kcal)
3 vidutinių aguročių,
1 kiaušinio,
3-4 šaukštų miltų,
1/3 šaukštelio prieskonių žolelių mišinio,
druskos,
aliejaus.
P a d a ž u i:
grietinės,
kelių česnako skiltelių,
krapų,
druskos.
GAMINIMAS:
Aguročius nulupkite, stambiai sutarkuokite. Jaunus aguročius tarkuokite kartu su sėklomis, o jei jie senesni-vidurį su sėklomis išpjaukite. Įberkite druskos ir palikite 20 min., kad išsiskirtų sultys. Jas nupilkite, į masę įberkite prieskoninių žolelių ir miltų.
Išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Šaukštu dėkite masės į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kad susidarytų traški plutelė. Į grietinę pagal skonį berkite druskos, įspauskite česnako, įmaišykite kapotų krapų. Blynelius patiekite su padažu.