Citrinų pyragas su kardamonu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Citrinų pyragas su kardamonu


INGREDIENTAI:

100 g sviesto,
75 g cukraus,
2 kiaušiniai,
50 g maltų migdolų,
100 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis kardamono,
1 citrinos sultys ir
žievelė,
truputis cukraus pudros.

S i r u p u i:
100 ml vandens,
50 g cukraus,
1/2 citrinos žievelė,
1 citrinos sultys,
1 šaukštelis kardamono.


GAMINIMAS:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sudėkite į minkštą sviestą. Gerai išsukite. Suberkite migdolus, kardamoną, supilkite citrinos sultis, įdėkite sutarkuotą citrinos žievelę bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišykite.

Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pyragą keliose vietose subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą. Kai sirupas atvės, juo sulaistykite pyragą. Patiekite su plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668