250 g žuvies (kokią mėgstate) filė,
2 bulvės,
svogūnas,
pusė pomidoro,
50 g fermentinio sūrio,
majonezo,
citrinos sulčių,
sojų padažo,
žalumynų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Užmarinuokite žuvies filė pusvalandžiui: užpilkite sojų padažu ir citrinos sultimis, pabarstykite druska, juodaisiais ir raudonaisiais (aštriais) pipirais, ciberžole ir kokiu nors jūsų mėgstamu prieskonių mišiniu. Paruoškite skardą, kurioje kepsite žuvį. Ant dugno sudėkite plonais griežinėliais supjaustytas bulves.
Ant viršaus išdėliokite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Apibarstykite druska, pipirais, žalumynais ir prieskoniais, tuomet sudėkite žuvį. Ant žuvies dėkite supjaustytą pomidoro puselę bei suberkite supjaustytus svogūnų laiškus. Tuomet ant viršaus vėl dėkite pjaustytas bulvytes ir vėl apibarstykite druska, žalumynais ir prieskoniais, apliekite majonezu.
Užberkite smulkia tarka tarkuotu sūriu. Pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 45 minutes. Praėjus šiam laikui, ištraukite iš orkaitės šį nepaprastai gardų, kvapnų patiekalą ir skanaukite.