Mocarelos ir moliūgo iešmeliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mocarelos ir moliūgo iešmeliai


INGREDIENTAI:

1 mažo moliūgo,
žiupsnelio aitriosios paprikos,
1 šaukštelio sutrintų kalendros sėklų,
2 sutrintų gvazdikėlių,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
šviežio šalavijo,
alyvuogių aliejaus,
375 g mocarelos sūrio (3 gabaliukų po 125 g),
1 šviežios smulkintos aitriosios paprikos,
bazilikų lapelių.


GAMINIMAS:

Moliūgą perpjaukite, išimkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite džiovintomis smulkintomis aitriosiomis paprikomis, kalendra, muskato riešutais, gvazdikėliais, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Apiberkite šalavijo lapais, apšlakstykite aliejumi, sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.

Kepkite apie 40 min., kol suminkštės ir švelniai paruduos. Karštas moliūgo skilteles supjaustykite kubeliais, nupjaustykite žieveles. Mocarelos sūrį supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Ant medinių smeigtukų užverkite po aitriosios paprikos žiedelį, perpus perlenktą baziliko lapą, gabalėlį mocarelos, ir gabalėlį moliūgo. Prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668