Po 1 kg raugintų ir
šviežių kopūstų,
0,5 kg kiaulienos,
300 g rūkytos šoninės,
po 200 g dešros ir
kumpio,
100 g taukų,
50 g džiovinų slyvų,
4 virti žiovinti grybai,
2 svogūnai,
laurų lapų,
druskos,
cukraus,
kmynų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Raugintus kopūstus sudėkite į puodą, įpilkite truputį verdančio vandens, įdėkite riebalų, laurų lapų, pipirų ir troškinkite, kol kopūstai suminkštės. Susmulkintus šviežius kopūstus troškinkite atskirai su trupučiu vandens, riebalų ir pakepinta rūkyta šonine. Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir pakepkite su svogūnais.
Atskirai pakepkite kumpį ir dešrą. Šiuos produktus sumaišykite su kopūstais, pasūdykite, įberkite kmynų ir troškinkite 15 min. Troškinį atšaldykite. Kitą dieną troškinį užvirinkite, supilkite supjaustytus grybus kartu su sultiniu.
Patroškinkite 15-20 min. ir vėl atšaldykite. Trečią dieną užvirę kopūstus sudėkite slyvas, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių. Troškinkite dar 30-40 min. Galima įpilti vyno.