(10 porcijų)
1 kg šparaginių pupelių (virtų),
1,5 stiklinės graikinių riešutų branduolių,
6 skiltelių česnako,
4 petražolių šaknų,
3 nedidelių svogūnų,
šafrano miltelių,
4 šaukštų sviesto,
po žiupsnelį maltų pipirų (juodųjų arba baltųjų),
druskos,
pluoštelio kalendrų žalumos.
GAMINIMAS:
Pupeles išvirkite vandenyje, nukoškite ir ataušinkite. Jas sumalkite kartu su riešutais, pasmulkintais svogūnais, česnakais, petražolių šaknimis, kalendromis. Įberkite pagal skonį druskos, pipirų, suberkite šafraną ir viską gerai sumaišykite.
Iš gautos masės formuokite kamuoliukus, į kiekvieną šaukšteliu įspauskite šiek tiek minkšto sviesto. Prieš patiekdami papuoškite kalendrų lapeliais ir įsmeikite po smaigelį. Pupelių kamuoliukai labai tinka vegetariškam stalui.