4 lašišos gabalėliai (po 170g),
30 ml vyno acto arba citrinų sulčių,
10 ml sojų padažo.
Garnyrui:
8 pomidorai,
ryšelis svogūnų laiškų,
žiupsnelis druskos,
maltų pipirų.
Padažui:
90 ml alyvuogių aliejaus,
40 g bazilikų lapelių.
GAMINIMAS:
Actą arba citrinų sultis sumaišome su sojų padažu. Sudedame lašišą į emaliuotą dubenį. Užpilame marinatą, uždengiame ir marinuojame 30 minučių.
Paruošiame garnyrą. Pomidorus nuplikome, nulupame odelę, minkštimą supjaustome kubeliais. Sudedame į dubenį. Ant pomidorų uždedame supjaustytų svogūnų laiškų, pasūdome ir pagardiname pipirais. Uždengiame ir paliekame pastovėti.
Virtuviniu kombainu sumaišome bazilikus ir alyvuogių aliejų.
Kepame žuvį grilyje ant grotelių, po 4 - 5 minutes iš abiejų pusių, kol tampa aukso spalvos. Kartkartėmis pašlakstome marinatu.
Padalijame garnyrą į 4 dalis. Ant viršaus dedame lašišą, užpilame bazilikų padažą.