Duona su moliūgais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duona su moliūgais


INGREDIENTAI:

100 g kviečių sėlenų,
2 svogūnų,
50 g sviesto,
100 g moliūgo tarkių,
1 šaukštelio šviežiai pjaustyto šalavijo,
250 g kvietinių miltų,
350 g ruginių miltų,
1 šaukštelio druskos,
42 g mielių,
200 g grietinės,
100 g gliaudytų moliūgų sėklų.


GAMINIMAS:

Kviečių sėlenas ir moliūgų tarkius užpilkite 350 ml verdančiu vandeniu ir palaikykite apie 20 min., kad išbrinktų. Dėkite ant viryklės ir pavirinkite apie 5 min. Svogūnus nulupkite ir pakepinkite su aliejum, kepimo pabaigoje suberkite moliūgų sėklas. Mieles suberkite į 60 ml šilto vandens ir ištirpinkite.

Grietinę sumaišykite su mielėmis, kepintais svogūnais, moliūgų sėklomis, smulkintais šalavijais, kviečių sėlenų ir moliūgų tarkių mišiniu. Viską išmaišykite ir suminkykite tešlą, ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite, suformuokite kepaliukus ir palikite 30 min. pakilti. Pakilusią tešlą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 80-90 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668