700 g kiaulienos,
2 bulvės,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai kvietinių miltų,
2 šaukštai grietinės (arba majonezo),
svogūnas,
3 skiltelės česnako,
žalumynų,
200 ml grietinėlės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
sviesto,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite ir išmuškite. Stambiai sutarkuokite žalias bulves, smulkiai supjaustykite svogūną, žalumynus, česnakus, viską išmaišykite, įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinius, įdėkite 2 šaukštus grietinės ir miltų. Išmaišykite. Ištirpintame svieste apkepkite mėsą kartu su paruošta mase.
Kepkite atsargiai apversdami, kol įgis auksinę plutelę. Tuomet muštinius sudėkite į aliejumi pateptą skardą, užpilkite grietinėle ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms. Muštiniai bus labai minkšti, o koks aromatas sklinda, kol jie kepa! Tokiems muštiniams nė garnyro nereikia-juk jie jau turi "kailinukus".