Lašišų apkepėlė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lašišų apkepėlė


INGREDIENTAI:

(3 porcijos)
400 g lašišų filė,
3 bulvės,
2 svogūnai,
2 morkos,
pusė stiklinės žuvų sultinio,
3 šaukštai riebios grietinės,
150 g tarkuoto sūrio,
šviežių rozmarinų lapelių (papuošti),
druskos,
pipirų,
3 šaukštai sviesto,
pusės citrinos sulčių.


GAMINIMAS:

Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia trintuve. Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais.

Į nedideles formeles dėkite po šaukštą sviesto, berkite bulvių kubelių, tarkuotų morkų, svogūnų. Pagal skonį pasūdykite, užberkite pipirų. Sudėkite žuvį, ją saikingai apšlakstykite citrinos sultimis. Ant kiekvieno indelio užkrėskite po šaukštą grietinės.

Užpilkite po kelis šaukštus žuvų sultinio ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 min. Iki kepimo pabaigos likus 10 min., užberkite tarkuotą sūrį. Puoškite šviežiais rozmarinų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668