(4 porcijos)
550 g bulvių - supjaustytų kubeliais,
2 ir 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 didelio svogūno - smulkiai sukapoto,
2 česnako skiltelių - susmulkintų,
6 šaukštų alyvuogių,
6 didelių gerai prinokusių pomidorų (arba 600 g pomidorų iš skardinės),
4 šaukštų baltojo vyno,
1 džiovintos aitriosios paprikos,
1 šaukšto citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Pradėkite nuo pomidorų padažo. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus. Kai šie suminkštės, suberkite česnakus. Tuo metu kitoje keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus aliejaus, jame ant stiprios ugnies 5 min. pakepinkite bulvių kubelius.
Sumažinkite liepsną ir kepkite bulves dar 20 min., dažnai pamaišydami. Į keptuvę su svogūnais dėkite pomidorus, alyvuoges, smulkintą aitriosios paprikos ankštį, supilkite vyną ir virkite, kol sukris. Bulves sudėkite į padažą, sumaišykite, sustiprinkite liepsną, kad padažas sutirštėtų, o bulvės tolygiai jo prisisunktų.
Originalus pavadinimas - "Patatas bravas". Tai vienas tradicinių ispaniškų užkandžių prie vyno, tačiau gali būti valgomas ir kaip nedidelis pagrindinis patiekalas ar garnyras. "Pašėlusios bulvytės" - taip jos vadinamos todėl, kad yra aštrios.
Citrinų sultys sustiprina aitriųjų paprikų efektą, galima jų dėti ir daugiau arba dar įpilti šlakelį kitą tabasco padažo - nelygu koks skonis jums atrodo tikrai aštrus.