Pašėlusios bulvės pikantiškame padaže receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pašėlusios bulvės pikantiškame padaže


INGREDIENTAI:

(4 porcijos)
550 g bulvių - supjaustytų kubeliais,
2 ir 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 didelio svogūno - smulkiai sukapoto,
2 česnako skiltelių - susmulkintų,
6 šaukštų alyvuogių,
6 didelių gerai prinokusių pomidorų (arba 600 g pomidorų iš skardinės),
4 šaukštų baltojo vyno,
1 džiovintos aitriosios paprikos,
1 šaukšto citrinų sulčių.


GAMINIMAS:

Pradėkite nuo pomidorų padažo. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus. Kai šie suminkštės, suberkite česnakus. Tuo metu kitoje keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus aliejaus, jame ant stiprios ugnies 5 min. pakepinkite bulvių kubelius.

Sumažinkite liepsną ir kepkite bulves dar 20 min., dažnai pamaišydami. Į keptuvę su svogūnais dėkite pomidorus, alyvuoges, smulkintą aitriosios paprikos ankštį, supilkite vyną ir virkite, kol sukris. Bulves sudėkite į padažą, sumaišykite, sustiprinkite liepsną, kad padažas sutirštėtų, o bulvės tolygiai jo prisisunktų.

Originalus pavadinimas - "Patatas bravas". Tai vienas tradicinių ispaniškų užkandžių prie vyno, tačiau gali būti valgomas ir kaip nedidelis pagrindinis patiekalas ar garnyras. "Pašėlusios bulvytės" - taip jos vadinamos todėl, kad yra aštrios.

Citrinų sultys sustiprina aitriųjų paprikų efektą, galima jų dėti ir daugiau arba dar įpilti šlakelį kitą tabasco padažo - nelygu koks skonis jums atrodo tikrai aštrus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668