1 kg kukurūzų miltų,
2 šaukštų aliejaus,
200 ml vandens,
druskos pagal skonį,
aliejaus kepimui.
P a d a ž u i:
2 pomidorų,
1 svogūno,
1 paprikos,
2 česnako skiltelių,
1/2 maltos kalendros,
1 šaukštelio maltų kumino kmynų,
1 aitriosios paprikos,
pagal skonį druskos,
aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite vandenį, kukurūzų miltus, aliejų. Gerai išsukite. Iš tešlos formuokite apvalius 5-7 cm skersmens blynus. Pateptą riebalais keptuvę įkaitinkite ir kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną blyno pusę neilgiau kaip 5 min. (turi būti apskrudę). Patiekite karštus.
Prie šių blynų labai tinka daržovių padažas. Daržoves nuplaukite, susmulkinkite: paprikas-šiaudeliais, svogūnus, aitriąją papriką-griežinėliais, pomidorus-kubeliais, česnakus sukapokite. Aliejuje kepkite aitriąją papriką, česnaką, svogūną, kol gražiai apskrus. Vėliau sudėkite paprikas ir pomidorus.
Viską kepkite ant kaitrios ugnies. Į pabaigą kepimo įberkite maltų kumino kmynų, maltos kalendrios ir pagardinkite druska. Šį padažą kepkite pagal skonį,-jeigu norite justi daržoves žalesnes, kepkite trumpiau, jeigu norite, kad jos sukeptų-ilgiau.