(4 porcijos)
100 ml grietinės,
50 ml majonezo,
1 šaukšto pomidorų padažo,
1 šaukšto baltojo vyno,
druskos,
pipirų,
2 apelsinų,
radičio arba cikorijos salotų,
4 silkių gabaliukų filė,
1 avokado.
GAMINIMAS:
Grietinę sumaišykite su majonezu, pomidorų padažu, vynu, įberkite pipirų. Apelsinus nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, nulupkite plėves nuo skiltelių. Šiek tiek apelsino žievelės nutarkuokite. Avokadą nulupkite, perpjaukite, išimkite kauliuką, minkštimą supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
Silkių filė supjaustykite juostomis. Salotų lapus suplėšykite. Į taures dėkite apelsinų skilteles, silkių juostas, avokadų gabaliukus, salotų lapus. Apliekite paruoštu padažu. Apibarstykite žalumynais.