(8 porcijos)
2 žaliųjų citrinų,
3 česnako skiltelių,
1 rozmarino šakelės,
1/2 šaukštelio pankolio sėklų,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų medaus,
4 vištienos krūtinėlių be kaulo,
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
papuoškite rozmarino šakelėmis.
GAMINIMAS:
Nutarkuokite gerai nuplautų žaliųjų citrinų žievelę, išspauskite sultis. Sutraiškykite česnakus. Rozmariną labai smulkiai sukapokite, pankolio sėklas sugrūskite. Viską sumaišykite su aliejumi ir medumi, įberkite druskos, pipirų.
Ilgus medinius iešmus 10 min. pamirkykite vandenyje, kad iškepusią mėsą lengviau būtų numauti. Kiekvieną krūtinėlę supjaustykite išilgai į 4 juosteles, suverkite ant iešmų kaip bangas, apipilkite marinatu ir palaikykite per naktį. Kepkite ne per karštoje kepsninėje ant grotelių. Vėrinukai greitai iškepa. Jie skanūs tiek karšti, tiek šalti.