(4 porcijoms)
1 svogūno,
2 šaukštų rapsų aliejaus,
1 l vištienos sultinio,
1 žiupsnelio ciberžolių ("kurkuma"),
400 g vištų krūtinėlės,
2 šaukštų migdolų drožlių,
200 g žaliųjų žirnelių,
125 g juostinių makaronų,
po šaukštą smulkintų svogūnų laiškų ir
petražolių.
GAMINIMAS:
Svogūną susmulkinkite ir įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite. Į puodą pilkite sultinį ir pakaitinus subeberkite ciberžoles, sudėkite vištieną ir uždengus virkite apie 20 min. Kol verda vištiena, sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų drožles. Nuplaukite žirnius.
Iš sultinio išimkite vištieną, ją supjaustykite griežinėliais ar kubeliais ir sudėkite į puodą kartu su juostiniais makaronais, žirniais ir keptais svogūnais. Virkite apie 5 min. Prieš patiekiant sriubą pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, petražolėmis, migdolais. Labai skanu su skrudinta duona.