750 g mažų šviežių bulvių,
1 svogūno,
100 g rūkyto kumpio,
2 šaukštų paprikomis įdarytų žaliųjų alyvuogių,
4-5 šaukštų vyno acto,
druskos,
pipirų,
3 šaukštų pesto (žalio pesto),
3-4 šaukštų sviesto,
2 šaukštų aliejaus,
250 g vynuoginių pomidorų,
1-2 petražolių stiebų,
100 g grietinės.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite bulves. Apkepkite jas iš visų pusių, į pabaigą sudėkite grietinę ir dar trumpai pakepkite. Iškeptas sudėkite į dubenį.
Svogūną nuvalykite, supjaustykite stambiai ir apkepkite aliejuje, kol suminkštės. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite per pusę. Kumpį supjaustykite šiaudeliais. Dideliame inde sumaišykite kitas bulves, kumpį, pomidorus, svogūnus, alyvuoges, pesto. Viską išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais, papuoškite smulkintomis petražolių šakelėmis ir patiekite ant stalo.