B u l v i ų rakletėms:
800 g virtų bulvių,
druskos,
po 1/2 šaukštelio kmynų,
smulkintų čiobrelių,
po 100 g kornišonų,
perlinių svogūnų,
įvairių acte marinuotų daržovių,
50 g džiovintų pomidorų,
100 g juodųjų alyvuogių,
150 g mocarelos sūrio,
300 g plonai supjaustyto įvairių rūšių rūkyto kumpio,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
čiobrelių šakelių.
B r i u s e l i n i ų kopūstų rakletėms:
800 g virtų briuselinių kopūstų,
150 g mocarelos sūrio,
50 g rūkyto kumpio,
20 g džiovintų pomidorų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite, nulupkite ir išvirkite dideliame kiekyje vandens su kmynais. Briuselinius kopūstus išvirkite pasūdytame vandenyje. Virtas su lupenomis bulves įdėkite į krepšelį su servetėle, kad neatvėstų. Rakletės prietaisą pastatykite stalo viduryje, o aplinkui-dubenėlius su kornišonais, perliniais svogūnais, marinuotomis daržovėmis, bulvėmis.
Kumpį ir mocarelos sūrį išdėliokite ant didelių lėkščių. Kiekvienas nusilupa bulves, ant jų užleidžia sūrį, sudeda kumpio ir džiovintų pomidorų gabalėlių, pabarsto pipirais. Visi svečiai patys pašauna savo keptuvėles su sūriu į rakletės prietaisą.