Veršiena su morkomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Veršiena su morkomis


INGREDIENTAI:

4 gabalų veršienos kumpio,
prieskonių (rozmarinų, pipirų, druskos),
2-3 apelsinų,
4 šaukštų rudojo cukraus,
šaldytų morkyčių pakelio,
1 šaukšto sviesto,
žolelių prieskonių mišinio.

P a d a ž u i:
1 stiklinės apelsinų sulčių,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto medaus,
žiupsnelio druskos,
cinamono,
pipirų.


GAMINIMAS:

Veršieną įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir marinuokite porą valandų. Tada iškepkite keptuvėje ir laikykite šiltai, kol paruošite garnyrą ir padažą. Apelsinus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į skardą, apibarstykite ruduoju cukrumi ir kelias minutes kepkite kepsninės režimu orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Morkas atšildykite, virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, nuvarvinkite ir apkepkite su sviestu, apibarstę ruduoju cukrumi bei prieskoninėmis žolelėmis. Paruoškite padažą. Puodelyje užvirkite apelsinų sultis (2 šaukštus palikite sumaišyti su krakmolu), sudėkite medų, druską, cinamoną, pipirus ir supilkite krakmolą, sumaišytą su likusiomis sultimis.

Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į lėkštę dėkite veršieną, apelsinus, karamelines morkytes ir apliekite apelsinų padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668