4 gabalų veršienos kumpio,
prieskonių (rozmarinų, pipirų, druskos),
2-3 apelsinų,
4 šaukštų rudojo cukraus,
šaldytų morkyčių pakelio,
1 šaukšto sviesto,
žolelių prieskonių mišinio.
P a d a ž u i:
1 stiklinės apelsinų sulčių,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto medaus,
žiupsnelio druskos,
cinamono,
pipirų.
GAMINIMAS:
Veršieną įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir marinuokite porą valandų. Tada iškepkite keptuvėje ir laikykite šiltai, kol paruošite garnyrą ir padažą. Apelsinus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į skardą, apibarstykite ruduoju cukrumi ir kelias minutes kepkite kepsninės režimu orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Morkas atšildykite, virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, nuvarvinkite ir apkepkite su sviestu, apibarstę ruduoju cukrumi bei prieskoninėmis žolelėmis. Paruoškite padažą. Puodelyje užvirkite apelsinų sultis (2 šaukštus palikite sumaišyti su krakmolu), sudėkite medų, druską, cinamoną, pipirus ir supilkite krakmolą, sumaišytą su likusiomis sultimis.
Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į lėkštę dėkite veršieną, apelsinus, karamelines morkytes ir apliekite apelsinų padažu.