1-1,5 kg triušio,
200 g morkų,
200 g svogūnų,
100 g salierų,
2 šaukštų susmulkintų petražolių,
2-3 šaukštų sviesto.
Vyno p a d a ž u i:
po 1,5 stiklinės grietinėlės ir
raudonojo vyno,
po šaukštą miltų ir
juodųjų serbentų želės,
šaukštelio druskos ir
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Triušį supjaustykite gabaliukais. Nuvalykite ir susmulkinkite daržoves. Su sviestu apkepkite mėsos gabaliukus, sudėkite daržoves ir kaitinkite ant stiprios ugnies 10-15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite vyną. Sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite apie valandą.
Paruoškite padažą: supilkite troškinio skystimą į puodą ir sutirštinkite miltais. Įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki užvirs. Tada įdėkite juodųjų serbentų želę, galite pagardinti druska ir pipirais. Mėsą sudėkite į atskirą indą, užpilkite padažu, apibarstykite petražolėmis ir patiekite.