2-3 prinokusių persikų (tinka ir nektarinai),
1 mocarelos rutuliuko,
100-150 g "Parmos" kumpio,
ryšulio įvairių mėgstamų salotų (lapinių, "karolinių" salotų, gražgarsčių, špinatų ir kt.),
bazilikų,
druskos,
juodųjų pipirų.
P a d a ž u i:
50 ml kokybiško balzaminio vyno acto,
50 ml alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Į didelį indą sudėkite plėšytus salotų lapus (tinka bet kokios mėgstamos salotos), jokiu būdu nepamirškite bazilikų lapelų. Salotų lapus sumaišykite rankomis. Persikus supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite ant salotų. Mocarelą nusausinkite, suplėšykite kąsnio dydžio gabaliukais ir sudėkite tarp persikų.
Taip pat suplėšykite "Parmos" kumpio gabaliukus ir sudėkite tarp kitų sudedamųjų dalių. Užberkite maltų pipirų ir druskos. Paruoškite padažą ir užpilkite ant salotų. Daugiau nemaišykite ir iškart patiekite. Prie salotų tinka šviežias batonas.