2 gabaliukų ančių krūtinėlės filė,
druskos,
juodųjų pipirų,
poros rūšių salotų (pvz., gražgarsčių ir lapinių burokėlių),
200 g vyšninių pomidorų,
1 raudonojo svogūno,
skrudintų pinijų sėklų.
P a d a ž u i:
3 šaukštų alyvuogių arba graikinių riešutų aliejaus,
1 šaukšto balzaminio vyno arba chereso acto,
cukraus,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Krūtinėlę odele į apačią dėkite į šaltą keptuvę ir pradėkite kepti. Taip kaitinant ištirps riebalai ir liks tiks traški odelė. Tada mėsą apverskite ir greitai apkepinkite kitą pusę. Pagardinkite druska ir pipirais. Filė gabaliukus dar 8 minutes kepinkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Stebėkite, kad mėsa neperkeptų-jos vidus turi būti raudonas.
Kad neatvėstų, iškepusią mėsą suvyniokite į foliją. Sumaišykite salotų lapus, vyšninių pomidorų puseles ir plonomis juostelėmis supjaustytus svogūnus. Salotas sudėkite į lėkštes. Sumaišykite padažą. Paruoštą filė supjaustykite griežinėliais, sudėkite į lėkštes ir pabarstykite sausoje keptuvėje paskrudintomis pinijų sėklomis. Užpilkite padažą ir iškart skanaukite.