(15 gabaliukų)
2 skiltelių česnakų,
1 svogūno,
8 kumpio griežinėlių,
1 šaukštelio sviesto (kepti),
1 stiklinės rizoto ryžių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 šaukšto tarkuoto parmezano,
2 kiaušinių,
5 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštų majonezo,
aliejaus (kepti),
džiūvėsėlių (apibarstyti),
druskos ir
juodųjų pipirų (pagal skonį),
1 šaukšto smulkiai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustykite kumpį, svogūną, česnaką, į puodą įdėkite sviesto ir troškinkite 3-4 minutes. Pridėkite ryžių ir kaitinkite dar 5 minutes. Įpilkite baltojo vyno ir 15-20 minučių troškinkite ant mažos ugnies. Atvėsinkite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį ir smulkiai sukapotas petražoles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Gerai išmaišykite (masė turi būti vientisa). Iš jos suformuokite rutuliukus, pavoliokite džiūvėsėliuose. Apkepkite 5-10 minučių. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada ant jų uždėkite truputį majonezo, papuoškite alyvuogėmis ir patiekite kaip užkandį. Jei ruošite prie kepsnio, patiekite iškart, kai apkepsite.