Tortas "Žiemos rožė" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Žiemos rožė"


INGREDIENTAI:

8-10 porcijų)
100 g sviesto (tirpinto),
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštų rožių lapelių uogienės (tinka erškėtuogių marmeladas),
1 šaukšto brendžio,
3 kiaušinių,
1 pakelio kepimo miltelių (gali būti 2 šaukšteliai valgomosios sodos),
3,5 stiklinių miltų.

K r e m u i:
200 g sviesto,
300 g riebios tirštos grietinės,
300 g virto koncentruoto pieno (su cukrumi, gali būti kremas "Rududu").

P a p u o š i m u i:
100 g marcipanų masės,
valgomųjų dažų (raudonų, žalių).


GAMINIMAS:

Į skystą sviestą (arba margariną) sudėkite cukrų, rožių lapelių uogienę, išmaišykite. Supilkite plaktus kiaušinius, brendį. Suberkite kepimo miltelius, po truputį-miltus ir užmaišykite nekietą tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 val. į šaldytuvą.

Tešlą padalykite į 8 dalis, jas plonai iškočiokite, suformuokite skridinius (apibrėžkite peiliu aplink plačią lėkštę). Po vieną iškepkite orkaitėje (kepkite neilgai, nes skridiniai turi būti ploni). Tešlos nuopjovas taip pat iškepkite orkaitėje ir sutrupinkite.

Kremas: išplakite minkštą sviestą su sutirštintu pienu, sudėkite grietinę ir darsyk gerai išplakite. Papločius dėkite vieną ant kito pertepdami kremu. Juo aptepkite ir trupiniais apibarstykite torto šonus. Viršų papuoškite pagal fantaziją: galima iš marcipanų masės suformuokite roželes, ornamentuoti skystu šokoladu. Šaldykite šaldytuve 6 val. Prieš pjaustant 30 min. palaikykite kambario temperatūroje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668