8-10 porcijų)
100 g sviesto (tirpinto),
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštų rožių lapelių uogienės (tinka erškėtuogių marmeladas),
1 šaukšto brendžio,
3 kiaušinių,
1 pakelio kepimo miltelių (gali būti 2 šaukšteliai valgomosios sodos),
3,5 stiklinių miltų.
K r e m u i:
200 g sviesto,
300 g riebios tirštos grietinės,
300 g virto koncentruoto pieno (su cukrumi, gali būti kremas "Rududu").
P a p u o š i m u i:
100 g marcipanų masės,
valgomųjų dažų (raudonų, žalių).
GAMINIMAS:
Į skystą sviestą (arba margariną) sudėkite cukrų, rožių lapelių uogienę, išmaišykite. Supilkite plaktus kiaušinius, brendį. Suberkite kepimo miltelius, po truputį-miltus ir užmaišykite nekietą tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 val. į šaldytuvą.
Tešlą padalykite į 8 dalis, jas plonai iškočiokite, suformuokite skridinius (apibrėžkite peiliu aplink plačią lėkštę). Po vieną iškepkite orkaitėje (kepkite neilgai, nes skridiniai turi būti ploni). Tešlos nuopjovas taip pat iškepkite orkaitėje ir sutrupinkite.
Kremas: išplakite minkštą sviestą su sutirštintu pienu, sudėkite grietinę ir darsyk gerai išplakite. Papločius dėkite vieną ant kito pertepdami kremu. Juo aptepkite ir trupiniais apibarstykite torto šonus. Viršų papuoškite pagal fantaziją: galima iš marcipanų masės suformuokite roželes, ornamentuoti skystu šokoladu. Šaldykite šaldytuve 6 val. Prieš pjaustant 30 min. palaikykite kambario temperatūroje.