Tortas "Vyšniukas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Vyšniukas"


INGREDIENTAI:

(10 porcijų)
B i s k v i t u i:
6 kiaušinių,
150 g cukraus,
150 g miltų,
2 šaukštų su kaupu kakavos miltelių.

Į d a r u i:
400 g vyšnių (gali būti šaldytos),
4 šaukštų cukraus,
0,5 šaukšto krakmolo,
4 šaukštų vyšnių likerio.

K r e m u i:
0,5 l grietinėlės (35 proc. riebumo),
4 šaukštų miltelinio cukraus.

P a p u o š i m u i:
karčiojo šokolado,
vyšnių.


GAMINIMAS:

Biskvitas: kiaušinius ir cukrų suplakite iki standžių putų (plakikliu plakama 10 min.). Perbraukite per masę medine mentele-turi likti ruožas. Įmaišykite miltus ir kakavos miltelius, viską supilkite į pergamentiniu popieriumi išklotą tortų formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

Ataušinkite. Perpjaukite biskvitą horizontaliai į tris dalis. Įdaras: vyšnias užberkite cukrumi ir pastatykite ant nedidelės ugnies. Krakmolą išmaišykite 5 šaukštuose vandens. Vyšnias virkite 7 min., maišydami supilkite krakmolą ir virkite, kol sutirštės iki tiršto kisieliaus konsistencijos.

Ataušinkite. Nukoštą vyšnių kisielių sumaišykite su likeriu. Stambiai sutarkuokite šokoladą. Grietinėlę suplakite iki standžių putų, suberkite miltelinį cukrų ir viską permaišykite. Vieną skridinį biskvito pašlakstykite likerio ir kisieliaus mišiniu. Paskleiskite grietinėlės sluoksnį, ant jos padėliokite vyšnių.

Dėkite antrą biskvito skridinį, pašlakstykite vyšnių likerio ir kisieliaus mišiniu, paskleiskite antrą grietinėlės sluoksnį. Uždėkite paskutinį, trečią, skridinį, aptepkite grietinėle torto šonus ir paviršių. Papuoškite šokolado drožlėmis ir vyšniomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668