350 g karčiojo šokolado,
4 kiaušinių,
160 g minkšto sviesto,
220 g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
100 g džiūvėsėlių,
3 šaukštų abrikosų džemo,
1 šaukšto kakavos,
100 g plakamosios grietinėlės.
GAMINIMAS:
150 g šokolado ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi, baltymus suplakite. Sviestą išmaišykite iki kremo konsistencijos. Į jį po truputį suberkite vanilinį cukrų, maišydami sudėkite su cukrumi sumaišytus trynius, suberkite kakavą, supilkite tirpintą šokoladą.
Sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Paruoštą tešlą sudėkite į formeles, kepkite 35 min. Atvėsinkite ir apipilkite tirpintu šokoladu, papuoškite plakta grietinėle, sumaišyta su trupučiu kakavos.