750 ml grietinėlės,
3 kiaušinių,
600 g pieninio šokolado,
100 g karčiojo šokolado,
1 pakelio vanilinio cukraus,
50 g miltų,
100 g cukraus,
50 g krakmolo,
50 g kakavos,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
200 g šokolado drožlių.
GAMINIMAS:
Pakaitinkite grietinėlę, tačiau jos neužvirinkite. Pieninį šokoladą ištirpinkite grietinėlėje ir padėkite šaltai. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kartųjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Tešla: atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su 4 šaukštais vandens, sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų, viską gerai išplakite.
Laipsniškai supilkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, 15 g kakavos, ištirpintą šokoladą. Išplakite baltymus, pilkite juos į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Masę supilkite į 26 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 25 min. Kai atvės, perpjaukite per pusę į du skritulius.
Kremas: grietinėlę su pieniniu šokoladu gerai išplakite, pusę jos panaudokite pertepti biskvitui, suvožkite. Tortą 2 val. palaikykite šaldytuve. Kai gerai atvės, viršų aptepkite likusia pieninio šokolado mase, tirpintu juoduoju šokoladu, pabarstykite kakavos milteliais, papuoškite šokolado drožlėmis.